***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! ВАС разпореди: рязането на МОЧА е законно. Европа заговори за война и за връщане на казармата

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 април   

 

Върховният административен съд обезсили предписание на Административния съд, с което беше подредено да спрат дейностите по разглобяване и нарязване на бронзовите фигури на Паметника на Съветската войска. 

***

Около 69% от пациентите с онкологични болести доплащат за своето лекуване. Средната сума за доплатените услуги е 1465 лева, което води до ограничение на получаваните здравни грижи с 26% - това демонстрират данните от изследване на самодейност " Индекс на лечебните заведения ". 

***

„ Организираната престъпност е най-голямата опасност за върховенството на закона в Европейски Съюз и може да докара до ръководство на терора. 

Трябва да се борим с нея допустимо най-решително “, прикани през днешния ден ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши.

***

Министерският съвет одобри решение, с което предлага на Президента да издаде Указ за преустановяване пълномощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и за освобождението му от служба. 

***

***

„ През времето до момента в който бях министър в кабинета „ Денков “ съумях да подредя добър екип и с него да покажем резултати, заради което нямам желание да променям някой от екипа си “.

***

„ Моите усеща няма да трансформират живота на българина. Интересното с Жоро (бел.ред. Георги Гвоздейков)  е, че той е един от най-близките ми хора в „ Продължаваме промяната ". 

Имахме доста дълъг диалог преди да вземе решението да стане длъжностен министър. Според мен, решението му не е вярно и доста ще се веселя да не съм прав “. 

Това сподели в изявление за бТВ депутатът от ПП-ДБ Христо Петров.

***

„ На 8 март т.г. се самосезирахме за осъществяване на инспекции за честност, оказване на въздействие, накърняване престижа на правосъдната власт на 10 съдии и прокурори, за които в медийни изявления напоследък се приказва за недопустимо държание “, заяви основният контрольор на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) Теодора Точкова.

***

***

Съвременната френска войска може да удържи фронтова линия с дължина не повече от 80 километра, оповестява организация Блумбърг. За да поправят обстановката, управляващите в страната взеха решение да вкарат наборна военна работа. Но не в това е въпросът: французите не са подготвени да се бият надалеч от вкъщи и без обществени мрежи.

„ Всички французи са бойци и би трябвало да пазят родината си “. Така гласи френският закон от XVIII в., който вкарва наложителна военна работа във Франция. Но преди края на Студената война този закон се загуби от учебниците по история, отбелязва Блумбърг.

***

„ Вероятността за стандартна война с висок интензитет в Европа към този момент не е фикция и би трябвало да създадем безусловно всичко, с цел да я избегнем ", това съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дипломат номер едно на Европейския съюз също изрази страдание, че западните съдружници на Украйна не съумяват да ѝ обезпечат системите за противовъздушна защита, от които страната се нуждае незабавно.

***

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок прикани за по-голяма интернационална поддръжка, която да обезпечи още системи за противовъздушна защита за Украйна поради заканите от огромна съветска атака против източния град Харков, съобщи ДПА. 

***

Стрелба беляза свещения празник за мюсюлманите Курбан Байрям. Неизвестни нападатели са разкрили огън по джамия в Шербур в Северна Франция преди края на мюсюлманския месец Рамазан, оповестява Телеграф.

***

Климатични деятели завоюваха през днешния ден основно дело в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ). Според тях управляващите са нарушили техните права, като не са се справили съответно с последствията от климатичните промени, съобщи ДПА, като отбелязва, че това правосъдно решение може да съставлява казус за други сходни искове.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР